ARTISTER ÅMÅLS BLUESFEST 11-14 JULI 2024

The Black Sorrows (AU)


theblacksorrows.com.au


Foto: Ian Ritter
Canned Heat (US)


cannedheatmusic.com
Kat Riggins (US)


katriggins.com
Grainne Duffy (IRE)


grainneduffy.comDamer i Blues (NO)


www.ritaengedalen.com


Foto: Christin Lund


Rita Engedalen tillsammans med Margit Bakken i Damer i Blues är klara för Åmål Bluesfest 2024 med sin hyllning till kvinnorna i blues.

Damer i Blues har spelat tillsammans i över 20 år och på sina konserter framför de ett gäng egna låtar, samt okända och välkända låtar från några av kvinnorna som har gjort ett starkt avtryck inom blues, folk, soul, gospel och rock.

Till Åmåls Bluesfest tar de med sig musikerna Espen Liland på gitarr, Eivind Kløverød på trummor och Bård Gunnar Moe på bas.
Fried Okra (DK)


friedokraband.dk

Roffe Wikström


roffewikstrom.se


Rolf Wikström har länge varit ledande inom svensk blues med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar. Dessutom har han fått pris för tolkningar av både Bellman och Ferlin.
Marino Valle


marinovalleband.seErika Baier

Har en stark emotionell koppling till blues, vilket är tydligt i hennes musikaliska uttryck. Erika har skrivit musik i flera år och släppte sin första singel ”For granted” 2016. Efter det har hon släppt ny musik med jämna mellanrum, senast 2024. Efter flera framgångsrika år med turnerande, fokuserar nu Erika på att framföra originalmusik blandat med en och annan oldie från bluesskatten. Musikerna som Erika har med sig har var och en, en lång karriär och mäktiga meritlistor bakom sig.Trickbag


www.trickbag.se 


Alla som har sett Trickbags karismatiske frontman Tommy Moberg driva sin publik till frenesi vet att det här är hur bra som helst när det kommer till live bluesmusik.

Bandet har också en framträdande roll i den brittiska harp sensationen Steve "West" Weston och multitalangen Tomi Leino på gitarr. På kontrabasen finner vi Mr Urban Hed och på trummor Johan Svensson
T-Bear & The Dukes


www.tbear.se


Bert Deivert & Copperhead Run


deivert.com


Bert Deivert & Copperhead Run spelar sin alldeles egna distinkta mix av roots, blues, folk och jazz. Genom att kombinera soundet av postwar-gitarrer, bas och trummor med gammaldags akustisk countryblues skapar de en dynamisk mix med drivande rytm. Trots alla referenser till ”gamla tider”, är resultatet allt annat än musealt. Bandets fokus ligger på "juke joint groove" som påminner om musiken från North Mississippi hill country, varifrån de hämtar inspiration. Bert har spelat och spelat in med många äldre Mississippi-musiker som T-Model Ford, Sam Carr, Charlie Musselwhite och Cadillac John Nolden.


Virginia & Skybenders feat.

Delta Friends


Virginia och Skybendersfortsätter att förtrolla publiken med sin psykedeliska blues och fängslande framträdanden. Deras resa genom musiken är ett vittnesmål om den varaktigakraften i konstnärligt samarbete och en delad kärlek för bluesen.


JIMBO


Foto: Katri Oksanen


Rhythm & Blues i dess ordagranna betydelse. Bo ”Mr Bo” Carlsson, gitarrist och sångare samt Jim Ingvarsson, trummor har varit förgrundsgestalter på den svenska bluesscenen sedan tidigt -80-tal.

Nu känner de på en annan vinkel - duospel.


Karin Rudefelt & Doctor Blues

Är ett svenskt, anrikt bluesband med ett modernt uttryck och förankrat i bluesen.

De mixar  influenser från olika bluesgenrer och tidsåldrar och lånar även friskt blod från andra genrer som rock, jazz, folk och funk.


Fat Bull
The Lowdown Saints


facebook.com/thelowdownsaints


Fredrik & Puritanerna


https://open.spotify.com/


Foto: Madelene Källström

Geir Westby Band
The Bluetonics
Manco & His Blue Invitation
The Blue Benders


facebook.com/thebluebenders


The Blue Benders, fortsätter sina framgångar! Ett ungt, hänsynslöst bra liveband med rå, blytung blues i botten! Inslag av rock, soul och funk saknas inte! På bara två år har de etablerat sig som en fulländad maskin med hänförda fans som åker långaväga för att se dem.   


Moa Blücher & Martin Forsmoo
Hot Dog TaylorThe Moonlight Riders